Ruitersport Centrum Zutphen
Paard / Pony leasen (huren).
Altijd al een eigen paard of pony willen hebben en is daar, met alle rompslomp er omheen, nog nooit wat van gekomen? Lease dan een paard of pony bij Ruitersport Centrum Zutphen! ------------------------------------------------------------------------------------------------- Attentie: op dit moment (juli 2021) zijn er geen paarden en pony’s meer beschikbaar voor parttime lease. Alle mogelijkheden zitten vol. ------------------------------------------------------------------------------------------------- PARTTIME LEASEN, voor onbepaalde tijd. Bij 3 dagen per week leasen wordt de pony of het paard op de overige dagen wel ingezet in de groepslessen. De prijs is inclusief 1 groepsles per week, jaarlijkse enting en wormenkuren. De lease dagen zijn in ieder geval de zondag en twee dagen doordeweeks in overleg. Het is niet toegestaan dat de ouders de kinderen zelf les geven. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om twee keer per week les te krijgen in plaats van de genoemde een keer. Bij de FNRS wedstrijden op zondag heeft de leaser het eerste recht op het rijden van de wedstrijd op de lease pony. De pony zal echter die dag wel nog 2 x ingezet worden voor een andere ruiter. Er mag maximaal 2 uur per dag gereden worden en het rijden zal net zo opgebouwd moeten worden als in de groepsles, t.w. per uur:  5 minuten warm stappen, 20 minuten draven, 5 minuten stappen en hals strekken, 20 minuten draven en galopperen, 5 minuten uitdraven met lange teugel en 5 minuten stappen. Bij ziekte of kreupelheid is er een wachttijd van 1 week. Na 1 week stelt het Ruitersportcentrum een ander paard of pony ter beschikking, wanneer de leaser dat wenst. De keuze van het paard of de pony gaat in overleg. Het leasen is persoonsgebonden en het is niet toegestaan om zonder overleg andere personen op het paard of pony te laten rijden. Bij ziekte of vakantie loopt de lease en de betalingsverplichting door en kan er in overleg met de eigenaar een andere ruiter voor het paard of de pony zorgen en deze berijden. Het is de bedoeling dat het paard of de pony voor onbepaalde tijd wordt geleased, met een opzegtermijn van een maand. Helaas kunnen wij niet ingaan op verzoeken om voor korte tijd te leasen, aangezien dit problemen geeft met het opstellen van het schema voor de rij lessen in de manege. We hopen dat u daarvoor begrip hebt. Wilt u weten wat het kost om een pony of een paard te leasen? Klik HIER om naar de pagina “Tarieven” te gaan. Voor E-pony’s (vanaf stokmaat 1.49 m) gelden de tarieven voor paarden. Belangstelling? Neem dan contact op met Irene Dijkhuijsen van Ruitersportcentrum Zutphen op telefoon nummer 06-51088218 of per email: info@manegezutphen.nl Op dit moment worden onderstaande paarden/pony’s geleasd:
Mr. Bojangles, Bo wordt geleasd door Bridget Overmulder.
Larissa, Merrie. Wordt per aug. 2019 geleasd door Lianne Attema.
Minthe, Wordt per januari 2021 geleasd door Dante van Zuidam
Sjors, wordt per 1 november 2019 geleasd door Rowie Oosting.
Manuel, Andalusiër. Ruin. Wordt per 1 september 2020 geleasd door Hanna Ismail.
Mila, Per 15 december 2017 in de manege. Geb. 2010, Connemara E-pony, Paspoort naam Mullagh Sheila, geleasd per augustus 2019 door Isa Mees ten Oever.
Jumbo, Wordt per 1 februari 2018 geleasd door Britt v.d. Sanden.
Dunya wordt vanaf maart 2021 geleasd door Josefien.
Lillie, wordt per 1 september 2018 geleasd door Mies Gertsen.
Pepper, wordt per 1 oktober 2018 geleasd door Jadey Vredenberg.
Beauty, Wordt per sept. 2019 geleasd door Eden.
Winnetou, “Toet” wordt per augustus 2019 geleasd door Romana Addis.
Grizzly, Wordt per 1 januari 2020 geleasd door Nikki Feith.
Avanti, Ruin, E-pony, geboren in 2001 Per oktober 2016 in de manege. Wordt per 1 december 2019 geleasd door Marit Meijer.
Ziezo, Ruin, geb. 16-06-2004, Wordt per november 2020 geleasd door Marte Kuyvenhoven.
Happy, Wordt per december 2019 geleasd door Myrthe Meijer.
Fly Paspoort naam: Flying without Wings, afstammeling van Triomf de Muze (Chin Chin), Ruin, geb. 2005. Wordt geleasd door Saskia Boer.
Zep, Wordt per februari 2021 geleasd door Lauren Horselenberg. Veel plezier met Zep!
Yettfire, wordt per 1 mei 2020 geleasd door Ben.
Bonnie, Jaja het gaat gebeuren! Na een maand proef leasen heeft 8 jarige Anna onze 26 jarige eigenwijze Bonnie onder controle en gaat ze haar per mei 2020 leasen. Ze zijn goed aan elkaar gewaagd en de aanhouder wint. Heel veel plezier met elkaar!
Freddy, De droom van Fleur Honig gaat uitkomen! Per 1 juni 2020 gaat zij Freddy leasen!
Beau Monde, Vanaf februari 2021 gaat Evi Bandsma Beau leasen. Heel veel liefde en plezier met hem Evi!
Jack, Geb. in 2008, Ruin, D-pony op M dressuur niveau. Hij is allround, van springen, cross tot buitenrit. Hij wordt vanaf juli 2020 geleasd door Charlotte Niesink.
Siësto, Geb. in 2009, Andalusiër, stokmaat 1.62 m. wordt vanaf maart 2021 geleasd door Julie.
Binky, Geb. 2005, merrie, Welsh A pony, wordt vanaf 1 april 2021 geleasd door Mika.
Tupsa, wordt vanaf 1 april 2021 geleasd door Iris.
Breezer, wordt vanaf 1 juli 2021 geleasd door Janine.
Archief Archief