Ruitersport Centrum Zutphen
Paard / Pony leasen (huren).
Altijd al een eigen paard of pony willen hebben en is daar, met alle rompslomp er omheen, nog nooit wat van gekomen? Lease dan een paard of pony bij Ruitersport Centrum Zutphen! PARTTIME LEASEN, voor onbepaalde tijd. Bij 3 dagen per week leasen wordt de pony of het paard op de overige dagen wel ingezet in de groepslessen. De prijs is inclusief 1 groepsles per week, jaarlijkse enting en wormenkuren. De lease dagen zijn in ieder geval de zondag en twee dagen doordeweeks in overleg. Het is niet toegestaan dat de ouders de kinderen zelf les geven. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om twee keer per week les te krijgen in plaats van de genoemde één keer. Bij de FNRS wedstrijden op zondag heeft de leaser het eerste recht op het rijden van de wedstrijd op de lease pony. De pony zal echter die dag wel nog 2 x ingezet worden voor een andere ruiter. Er mag maximaal 2 uur per dag gereden worden en het rijden zal net zo opgebouwd moeten worden als in de groepsles, t.w. per uur:  5 minuten warm stappen, 20 minuten draven, 5 minuten stappen en hals strekken, 20 minuten draven en galopperen, 5 minuten uitdraven met lange teugel en 5 minuten stappen. Bij ziekte of kreupelheid is er een wachttijd van 1 week. Na 1 week stelt het Ruitersportcentrum een ander paard of pony ter beschikking, wanneer de leaser dat wenst. De keuze van het paard of de pony gaat in overleg. Het leasen is persoonsgebonden en het is niet toegestaan om zonder overleg andere personen op het paard of pony te laten rijden. Bij ziekte of vakantie loopt de lease en de betalingsverplichting door en kan er in overleg met de eigenaar een andere ruiter voor het paard of de pony zorgen en deze berijden. Het is de bedoeling dat het paard of de pony voor onbepaalde tijd wordt geleasd, met een opzegtermijn van een maand. Helaas kunnen wij niet ingaan op verzoeken om voor korte tijd te leasen, aangezien dit problemen geeft met het opstellen van het schema voor de rij lessen in de manege. We hopen dat u daarvoor begrip hebt. Wilt u weten wat het kost om een pony of een paard te leasen? Klik HIER om naar de pagina “Tarieven” te gaan. Voor E-pony’s (vanaf stokmaat 1.49 m) gelden de tarieven voor paarden. Belangstelling? Neem dan contact op met Irene Dijkhuijsen van Ruitersportcentrum Zutphen op telefoon nummer 06-51088218 of per email: info@manegezutphen.nl Op dit moment worden onderstaande paarden/pony’s geleasd:
Mr. Bojangles, Bo wordt geleasd door Bridget Overmulder.
Minthe, Wordt parttime geleasd door Lenthe ‘t Hul.
Jumbo, Wordt fulltime geleasd door Isa Mees ten Oever.
Dunya, Wordt vanaf maart 2021 parttime geleasd door Josefien Burgers.
Pepper, wordt per 1 oktober 2018 geleasd door Jadey Vredenberg.
Beauty, Anna Zoet: Excellent abonnement
Winnetou, “Toet” wordt per augustus 2019 geleasd door Romana Addis.
Fly Paspoort naam: Flying without Wings, afstammeling van Triomf de Muze (Chin Chin), Ruin, geb. 2005. Zsara: Excellent abonnement.
Zep, Wordt per februari 2021 parttime geleasd door Lauren Horselenberg.
Freddy, Wordt parttime geleasd door Fleur Honig.
Jack, Geb. in 2008, Ruin, D-pony op M dressuur niveau. Hij is allround, van springen, cross tot buitenrit. Hij wordt vanaf juli 2020 parttime geleasd door Charlotte Niesink.
Siësto, Geb. in 2009, Andalusiër, stokmaat 1.62 m. wordt vanaf maart 2021 parttime geleasd door Julie Addink.
Breezer, wordt vanaf 1 juli 2021 parttime geleasd door Janine Morel.
Diarado (Dia), Allround Connemara ruin categorie E pony, Geb in 2012. Wordt fulltime geleasd door Hanna Ismail.
Daan Ruin, geb. 2008, stokmaat 167 m. Micky. Exellent abonnement per 1 september 2022.
Givernin, Wordt per 1 oktober 2021 parttime geleasd door Elize Koning.
Manuel, Marit: Excellent abonnement. Dewi: Excellent abonnement.
Labouchère, (Boes), wordt per 1 maart 2022 fulltime geleasd door Britt van der Sanden.
Nieuw: 1 maart 2022: Excellent abonnement. Vanwege de grote drukte waardoor 3 dagen lease niet altijd mogelijk was, hebben we een tussenweg gevonden voor ruiters die lekker veel willen rijden. Het Excellent abonnement Dit houdt in: 3 uur per week rijden op je vaste lievelingspaard of pony waarvan 2 uur les en 1 uur vrij rijden, verdeeld over 3 dagen per week. 1 uur les en 2 uur vrij rijden is ook mogelijk maar alleen voor gevorderde ruiters! Er zijn inmiddels al veel Excellent abonnementen afgesloten en ze staan er hier bij op de foto!
Tupsa, Lily de Graaf: Excellent abonnement met Tupsa. Iris Luiken: Excellent abonnement met Tupsa.
Avanti, Jamila Blom: Per 1 april 2022 fulltime lease.
Ziezo, Dulce: Excellent abonnement. Roos: Excellent abonnement.
Evita, Wordt parttime geleasd door Nienke Mensink.
Lillie, Lynn Brand: Excellent abonnement
Beau Monde, Excellent abonnement: Florine.
Rakker, Excellent abonnement: Immie.
Sjors, Excellent abonnement: Rilana.
Larissa, Excellent abonnement: Feline.
Sjors, Excellent abonnement: Nele.
Grizzly, Exellent abonnement: Lotte.
Archief Archief