Ruitersport Centrum Zutphen
Op 21 april 2016 kende de FNRS de vierde ster toe aan Ruitersport Centrum Zutphen.   Keihard voor gewerkt door Irene Dijkhuijsen en Bert-Jan Wijs en voorlopig nog niet klaar met de afwerking, maar dit is wel een welkome opkikker! Op 30 april 2016 bestaan we zeven jaar! Vijf jaar als RC Baak en twee jaar als RC Zutphen! Begonnen met twee sterren in Baak, gegroeid van drie naar vier (van de vijf) in Zutphen. Trots op ons team: Lonneke van Roon, Kirstin Hondelink, Shauni Scholten, Lisa Scheerder, Marjan Schooltink, en Anoeshka van Dijk!!
Afscheid van Tores. Op 23 juni 2016 hebben we helaas veel te jong, afscheid moeten nemen van onze 15 jarige Tores. Na twee jaar met heel veel onderzoeken is gebleken dat ze inmiddels een zware hals artrose had ontwikkeld, die alleen maar erger werd. We merkten steeds meer dat ze psychisch heel slecht tegen de onverwachte pijnscheuten kon en om haar die pijn te besparen hebben we haar vandaag laten inslapen. Zeven jaar geleden kwam ze bij ons met een Pools trauma en zijn we dankbaar dat ze in ieder geval de tweede helft van haar leven liefdevol is behandeld door onze medewerkers en klanten.
Laatste FNRS proeven voor de vakantie. 5 juni 2016: De laatste FNRS wedstrijd voor de zomervakantie zit er weer op. Noa Knoppers heeft de dagzege F 3 t/m F 20 gewonnen in de F 6 met Kacerma met 231 punten. In de F 1 t/m F 3 is de dagzege gegaan naar Daan Engels op Beau Monde met 237 punten. Bij 210 heb je een promotie punt! Iedereen gefeliciteerd met de winstpunten. Vrijwilligers weer bedankt voor de hulp. Volgend weekend volle bak op zaterdag en zondag met de KNHS dressuur paarden en pony’s!
Helaas heeft de fam. Boerkamp in mei 2016 afscheid moeten nemen van hun paard Tara, dat bij manege Zutphen in pension was. Wij zullen haar missen!. TARATINATOLTIEN, (Roepnaam Tara). Merrie, geb. 2000, M-dressuur, L-springen, Afstamming: Oklund x Jasper, Van: Bea, Mike en Frans Boerkamp.
10 april: Eindstand clubkampioenschappen 2016. Dressuur: Ingrid Stevens met Karim Springen: Indy Nijenhuis met Freddie Allround: Sharona Jonkers met Wish Van harte gefeliciteerd! Jullie namen worden vereeuwigd op de wisselbekers, die worden uitgereikt op onze open dag op 24 april 2016, rond 15.00 uur.
Nieuw in 2016: FNRS Onderling Club Kampioenschap RC Zutphen. Dressuur - springen - allround. In 2016 organiseren we voor het eerst de clubkampioenschappen dressuur, springen en allround. De selectie wedstrijden zijn op 10, 31 januari, 21 februari, en 6 maart voor dressuur, en op 14 februari, 28 maart en 10 april voor springen. De 2 beste resultaten per discipline tellen voor het club kampioenschap. De behaalde FNRS dressuur promotiepunten worden in het paspoort bijgeschreven. Het springen is onderling. Er kan op verschillende paarden of pony’s gereden worden. Hoe meer wedstrijden je rijdt, hoe hoger de kans op een goed resultaat! Op de open zondag 24 april 2016 worden de club kampioenen bekend gemaakt en staat je naam gegraveerd op de trofee. Je mag deze beker, met je naam erop gegraveerd, een jaar lang thuis houden tot de nieuwe club kampioenschappen in 2017! Inschrijven voor alle wedstrijden is inmiddels mogelijk in de kantine. Uiteraard kun je ook inschrijven als je niet voor de selectie mee wilt doen. Het inschrijfgeld dient wel vooruit betaald te worden.
13 maart 2016: AZRA. Met pijn in ons hart hebben we enkele weken geleden de beslissing moeten nemen om toch maar een nieuw baasje voor Azra te zoeken. Ze werd te gevoelig voor angstige onzekere ruiters met het gevolg dat ze vervelend gedrag ging vertonen wat niet iedereen durft aan te pakken. We konden haar daarom niet meer genoeg inzetten en dat is zonde van een goed paard. Bij toeval zagen we advertentie van een leuke grote veelzijdige pony van iemand die naar de paarden over moest. Alsof het zo heeft moeten zijn heeft Gauri Ekkel een enorme klik met Azra en vinden wij haar pony Minthe heel leuk. De ruil gaat zondag plaats vinden. Azra krijgt een super thuis bij een gezellige pension stal in Geesteren aan de rand van het bos. Wij zijn allemaal super blij met deze oplossing!
Zaterdag 12 maart 2016: Simone Mensink en Jadey Vredenberg zijn weer een ervaring rijker door te hebben gesprongen in de finale van de FNRS spring competitie op Indoor Brabant. Kirstin bedankt voor de begeleiding, zodat wij het thuis draaiende konden houden! Alle lessen zijn ook gelukt en we hebben geoefend met de massa carrousel voor de open dag op 24 april. Van 15.00 tot 22.00 uur hebben we KNHS wedstrijden gehad, met 25 leuke combinaties en twee leuke enthousiaste juryleden.
Februari 2016: We zijn inmiddels een jaar verder op onze locatie in het buitengebied van Zutphen en nu al flink aan het groeien met les-, lease- en pension klanten, dus gaan we uitbreiden. We gaan loopstallen splitsen, paarden en pony’s indien mogelijk gezellig samen voegen in een grote loopstal, de zadelkamer wordt 12 m2 groter gemaakt en er is een nieuwe pony aanwinst genaamd Simone, met dank aan de familie Brinkman!
Februari 2016: Aanbod wegens de natte weersomstandigheden: Is uw buitenbak verdronken of waait u er uit? Geen probleem.....Wij hebben twee overdekte binnen rij hallen, waarvan er één tot ‘s avonds  21.00 uur beschikbaar is om vrij te rijden. De kosten hiervoor zijn maar 6,- per keer per combinatie, of 50,- voor een 10 ritten kaart! Wel even door geven dat je komt op: 06-42044840! Het is niet toegestaan om instructie mee te nemen.
Uit de regionale krant van 25 januari 2016: Op de grens van Vierakker en Zutphen vind je Ruitersport Centrum Zutphen. Gisteren werd een speciale les verzorgd: carrousel rijden. Ontzettend leuk om te zien en een geweldige uitdaging om te doen! Je moet niet alleen kunnen paardrijden, maar je moet ook nog eens goed op elkaar letten. Wil je er met elkaar iets moois van maken, dan moet je dus ook goed samenwerken. Overweeg jij ook om te gaan paardrijden? Doen! Hartstikke leuk, ga voor meer informatie naar www.manegezutphen.nl
19 januari 2016: In Memoriam: LOU. Stamboeknaam: Lotus. Ras: KWPN, geb. 4-2-1993, overl. 19-1-2016. Merrie, stokmaat 1.70 m. Niveau: Z 2 dressuur. Helaas hebben we vandaag afscheid moeten nemen van een topper in onze manege. Wanneer je met dieren werkt of dieren hebt, weet je dat zulke momenten onvermijdelijk zullen komen. Eind 2010 kwam Lou op 17 jarige leeftijd binnen bij onze manege (toen nog gevestigd in Baak). Een prachtige grote ster merrie, met de afstamming Bustron x Elan. Begin januari begon ze kreupel te lopen en kreeg een grote bult op een pees. Uit de scan van de dierenarts bleek dat de blessure zeer ernstig was en dat ze ook pijn leed. Rust zacht lieve Lou, we zullen je missen.
10 januari 2016: De eerste wedstrijd voor het club kampioenschap zit er op. Iedereen geslaagd ! Gefeliciteerd allemaal!! 1. Sandra Beeftink met Kacerma. 2. Kaja Pauw met Sjors. 3. Sven Langwerden met Kacerma. Zondag 17 januari hebben we twee extra lessen wedstrijd gericht ingepland voor wie de puntjes op de i wil zetten. € 15,- per uur. Maximaal  vijf ruiters per les. En onze witte kanjers hebben ook weer een lekkere poetsbeurt gehad! Het gaat goed met Pablo en Caterma gaat lekker uitdijen (zwanger)!
Caterma
8 januari 2016: De eerste springles van de spring cursus voor volwassenen is een feit en zo enthousiast ontvangen door de 3 heren 1 dame dat we het de bronzen cursus hebben gedoopt met als doel ook zilver en goud te gaan volgen! En na de les gezellig een biertje want het is tenslotte weekend! Volgende week start de andere groep!
Vanaf januari 2016 gaat Ruitersport Centrum Zutphen ook maandelijks KNHS dressuur wedstrijden organiseren op de zaterdag en/of de zondag aan het eind van de middag /begin van de avond, voor de pony’s, paarden en 40 + dressuur. B t/m M2. De data zullen bekend gemaakt worden op deze pagina, op Facebook en op MijnKNHS- en startlijsten.nl
Nieuw in 2016: FNRS Onderling Club Kampioenschap RC Zutphen. Dressuur - springen - allround. In 2016 organiseren we voor het eerst de clubkampioenschappen dressuur, springen en allround. De selectie wedstrijden zijn op 10, 31 januari, 21 februari, en 6 maart voor dressuur, en op 14 februari, 28 maart en 10 april voor springen. De 2 beste resultaten per discipline tellen voor het club kampioenschap. De behaalde FNRS dressuur promotiepunten worden in het paspoort bijgeschreven. Het springen is onderling. Er kan op verschillende paarden of pony’s gereden worden. Hoe meer wedstrijden je rijdt, hoe hoger de kans op een goed resultaat! Op de open zondag 1 mei 2016 worden de club kampioenen bekend gemaakt en staat je naam gegraveerd op de trofee. Je mag deze beker, met je naam erop gegraveerd, een jaar lang thuis houden tot de nieuwe club kampioenschappen in 2017! Inschrijven voor alle wedstrijden is inmiddels mogelijk in de kantine. Uiteraard kun je ook inschrijven als je niet voor de selectie mee wilt doen. Het inschrijfgeld dient wel vooruit betaald te worden.
Like ons op Facebook en win een maand gratis paardrijden! Hey Breezer, heb je al gehoord wie de gratis maand paardrijden heeft gewonnen? Hé wat ? Nee Olivier, dat weet ik nog niet.....kom vertel....hou ons niet langer in spanning..... De onafhankelijke jury heeft de dochter van Ilse Platvoet-Nekkers er uit geloot! Van harte gefeliciteerd! En omdat we het een mooi initiatief vonden van Saskia Clahsen-Polman voor de gegadigde van de Verwen Zorg hebben we besloten om haar ook een maand gratis paardrijden aan te bieden. Van harte gefeliciteerd! Jullie kunnen mailen om af te spreken. Voor alle anderen is er ook goed nieuws..… Nodig al je vrienden uit om onze Facebook pagina leuk te vinden. Bij 1500 likes doen we het gewoon nog een keer!
23 december 2016: Hoogte sprong en Kerstspringen. De hoogte sprong na het kerst springen was weer reuze spannend! Bij de pony’s heeft Bridget Overmulder gewonnen op 1.10m met haar lease pony Simone. En zeker is ook een vermelding waard dat de 8 jarige Britt vd Sanden met C pony Lillie de 1.05m heeft gehaald en daarmee een 2de plaats van de 11 bereikte! Bij de paarden was Kimberly Ellens met Guus 2e met 1.15m en Sanne, vriendin van Kirstin, met Bucinda 1e met 1.40m !
In het kerst parcours zijn als eersten geëindigd: 40 cm - Anouk de Bode/Dunya, 50 cm - Esmee v Spankeren/Happy, 60 cm - Madelief Waterlander/Freddy en 70 cm - Kirstin Hondelink met Bojangles. Iedereen gefeliciteerd! Het was een hele gezellige avond!
Uitslagen FNRS springcompetitie Horse Event Ermelo 11-9-16 Trots op allevier de meiden: Zara Wesseling, Fleur Stevens, Indy Nijenhuis en Marit Hoijtink en op de pony’s Freddy en Minthe. Er is keurig gereden en de pony’s hebben zich als professionele sportpony’s gedragen. Indy Nijenhuis op Minthe werd in de 60cm vijfde van de 22 en is hiermee door naar de halve finale op Indoor Brabant 2017. Van harte gefeliciteerd!!
In 2016 met een “berg” als extra attractie.
Hier onder een video van vrolijke paarden in de cross weide, die lekker los rennen op de eerste lentedag van het jaar.
Af en toe een paar nieuwe hindernissen houdt het parcours fris en boeiend.
De renbaan ligt om het cross terrein heen en daar mogen de paarden ook af en toe grazen.
In augustus 2015 werd bij Manege Zutphen een nieuwe cross weide geopend. De ruiters van de vakantie pony kampen in 2015 hadden de primeur om de cross wei te testen. Sindsdien zijn alle geplande cross lessen bijna altijd vol geboekt. Als je cross lessen wilt volgen, neem dan contact op met Irene!
Archief Archief