Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2021
KOBUS. Overleden op 11 januari 2021. Stamboek naam: NKOSI. Ruin. B dressuur/springen. Geboren in 1995. Helaas ging het herstel van jouw geblesseerde heup na de val in de gang vier weken geleden niet zoals we gehoopt hadden. In plaats van beter ging je met de dag op alle vier de benen slechter lopen en hebben we het besluit moeten nemen om je te laten inslapen om verder lijden te voorkomen. Wat was je een geweldig karakter paard voor groot en klein met een hart van goud, maar o zo ondeugend. Als we jou niet als eerste uit de wei haalden, bedacht je je geen seconde en sprong je zelf over de omheining heen om met een rotgang op stal af te koersen. Bedankt voor de 7 mooie gezonde jaren bij ons, we gaan je missen vriend.
In februari 2021 viel het dikste pak sneeuw sinds 10 jaar. Dat betekent veel extra werk in de manege, maar er is toch ook tijd voor een paar leuke activiteiten.
En de pony’s vinden het helemaal geweldig!
21 februari 2021: Tekst overgenomen van Melanie en Isa over hun lieve pony Ootje. Een liefdevol besluit om haar verder lijden te besparen. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Manege Zutphen. “En dan komt toch het moment waar we zo bang voor waren. Het ging vandaag niet meer. Acuut hoefbevangen door de cushing. Je had zo'n pijn. Lieve Ootje, bedankt voor het afgelopen jaar. Voor al je liefde, geduld en eigenwijsheid. Isa en ik gaan je heel erg missen. Dag Onze Oude Taart”. 1-1-1996 / 21-02-2021.
Zomer 2021: Bij Ruitersport Centrum Zutphen gaat het naast het goed leren paardrijden ook om dierwelzijn en plezier. Zowel in de winter met sneeuw, als in de zomer met hitte, worden er leuke evenementen georganiseerd. Op het onderstaande videootje ziet u de pony’s Jumbo, Jack en Beau Monde, die het geweldig vinden in het water en genieten van de verkoeling, evenals de kinderen!
Juli 2021 Invoering van een kijkdag per maand. Na een jaar met corona maatregelen, zijn de kinderen er inmiddels goed aan gewend te rijden zonder publiek langs de kant. Ze zijn stoer en zelfstandig geworden en zijn minder afgeleid door ouders, broertjes en zusjes langs de bakrand. Nu deze maand de meeste corona restricties worden losgelaten (behalve het bewaren van een afstand van 1,5 meter), hebben we besloten om vanaf heden de al ingezette lijn voort te zetten, door het invoeren van een maandelijkse kijkdag, en wel op de 1e lesdag van de maand. Tussen de 1e en de 7e van iedere maand is er publiek welkom om naar de vorderingen te komen kijken! De overige dagen kunt u de kinderen zoals afgelopen jaar afzetten en 1,5 uur later weer ophalen! U dient wel bij de bak waar ze rijden aan een tafel te gaan zitten en bij slecht weer maximaal twee volwassenen per kind in de kantine, want anders past het niet ivm de te hanteren 1,5 meter afstand! Het is niet toegestaan om in de stallen bij de poetsplaatsen te blijven kijken.
2 augustus 2021: Inmiddels zijn alle zadels voorzien van veiligheidsbeugels. Veiligheid voor alles!
5 augustus 2021: Charles (Sjarrel) overleden. Dag lieve Sjarrel. Je was een jaar of 4 a 5 toen we je in februari 2016 uit het asiel in Spanje lieten komen. Met een grijze snuit, 20 kg zwaarder en blind van de staar ben je vandaag rustig onder onze boom ingeslapen. Rust zacht lieve grote eigenwijze drol, we gaan je missen op stal.
15 augustus 2021: Slecht nieuws voor onze Avanti. Nadat hij na het verwijderen van een hoefzweer nog steeds zijn voet niet wilde belasten, toch maar even foto's laten maken door Jeroen Smak. Daaruit is gekomen dat hij een hoefbeen fractuur heeft. Wel een gunstige (voor zover zoiets gunstig is) waardoor er een goede kans op volledig herstel is. Die gaan we hem dan ook geven met 6 weken dag en nacht in een kleine wei en dat hij weer helemaal herstelt.
September 2021: Tja...... Hoe ga je dat doen met de hooi voorziening als Avanti met dit Hollandse zomerweer 24/7 buiten moet staan. Creatief met kliko geweest en Avanti heeft nu droog hooi. Het goede nieuws is dat hij na een week al een stuk makkelijker door de wei schuifelt. Dat geeft goede hoop!
13 november 2021 REBEL is de waakhond van de manege en ROX is waakhond in opleiding.
Corona maatregelen vanaf 26 november 2021: Sportscholen na 17.00 uur dicht. (Op 14 januari 2022 mochten de sportscholen (maneges) weer open) Voor de zoveelste keer moeten we na de persconferentie weer al onze energie stoppen in het omgooien van onze bedrijfsvoering. Dit vergt heel veel flexibiliteit van ons team en de paarden. Moedeloos worden we ervan, maar we laten ons niet kisten. We moeten denken aan het welzijn van de pony's, de verzorging gaat gewoon door en de kosten daarvan ook. Tegelijkertijd willen we ons best doen om de kinderen en volwassenen te laten rijden, wat theoretisch bijna onmogelijk is, omdat de kinderen overdag gewoon naar school moeten. De kinderen niet laten rijden is ook geen optie, want ze hebben al zo weinig door die rot pandemie. Via deze weg willen we alvast vragen aan de ruiters of ouders van de ruiters om via de Mail of App op te geven waar ze eventueel overdag ruimte hebben om te rijden. Denk aan middelbare scholen die andere roosters hebben dan de basis scholen of kinderen met een continu rooster zodat we bijvoorbeeld op ma, di, do, vrij om 14.00 en 15.00 uur lessen kunnen inplannen en om 16.00 uur een dubbele les voorzover die er nog niet is. We gaan ons stinkende best doen en hebben ook jullie flexibiliteit hard nodig komende weken! Met vriendelijke groet, Ruitersportcentrum Zutphen Monica, Romana, Bridget, Kiky en Irene.
4 december 2021: Kiky en Bridget zijn naast de examen onderdelen lesgeven, rijden en theorie ook geslaagd voor het onderdeel praktische paardenkennis. Dat betekent dat ze beide het diploma “manege instructeur” hebben behaald. Van harte gefeliciteerd, ik ben trots op jullie! Ruitersport Centrum Zutphen heeft een top team!
Uitslagen FNRS dressuur proeven van 6 en 7 november 2021 Klik HIER voor de uitslagen
Januari 2022: We hebben een jubileum! 5 jaar geleden is Fleur Honig begonnen in de ponyclubkids op Bonnie en nu 5 jaar later nog hartstikke fanatiek in het springen en dressuur met haar allerliefste parttime lease pony Freddy. Fleur, we hopen je hier nog jaren te zien rondlopen op stal!!
Archief Archief