Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2021
KOBUS. Overleden op 11 januari 2021. Stamboek naam: NKOSI. Ruin. B dressuur/springen. Geboren in 1995. Helaas ging het herstel van jouw geblesseerde heup na de val in de gang vier weken geleden niet zoals we gehoopt hadden. In plaats van beter ging je met de dag op alle vier de benen slechter lopen en hebben we het besluit moeten nemen om je te laten inslapen om verder lijden te voorkomen. Wat was je een geweldig karakter paard voor groot en klein met een hart van goud, maar o zo ondeugend. Als we jou niet als eerste uit de wei haalden, bedacht je je geen seconde en sprong je zelf over de omheining heen om met een rotgang op stal af te koersen. Bedankt voor de 7 mooie gezonde jaren bij ons, we gaan je missen vriend.
In februari 2021 viel het dikste pak sneeuw sinds 10 jaar. Dat betekent veel extra werk in de manege, maar er is toch ook tijd voor een paar leuke activiteiten.
En de pony’s vinden het helemaal geweldig!
21 februari 2021: Tekst overgenomen van Melanie en Isa over hun lieve pony Ootje. Een liefdevol besluit om haar verder lijden te besparen. Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Manege Zutphen. “En dan komt toch het moment waar we zo bang voor waren. Het ging vandaag niet meer. Acuut hoefbevangen door de cushing. Je had zo'n pijn. Lieve Ootje, bedankt voor het afgelopen jaar. Voor al je liefde, geduld en eigenwijsheid. Isa en ik gaan je heel erg missen. Dag Onze Oude Taart”. 1-1-1996 / 21-02-2021.
Zomer 2021: Bij Ruitersport Centrum Zutphen gaat het naast het goed leren paardrijden ook om dierwelzijn en plezier. Zowel in de winter met sneeuw, als in de zomer met hitte, worden er leuke evenementen georganiseerd. Op het onderstaande videootje ziet u de pony’s Jumbo, Jack en Beau Monde, die het geweldig vinden in het water en genieten van de verkoeling, evenals de kinderen!
Juli 2021 Invoering van een kijkdag per maand. Na een jaar met corona maatregelen, zijn de kinderen er inmiddels goed aan gewend te rijden zonder publiek langs de kant. Ze zijn stoer en zelfstandig geworden en zijn minder afgeleid door ouders, broertjes en zusjes langs de bakrand. Nu deze maand de meeste corona restricties worden losgelaten (behalve het bewaren van een afstand van 1,5 meter), hebben we besloten om vanaf heden de al ingezette lijn voort te zetten, door het invoeren van een maandelijkse kijkdag, en wel op de 1e lesdag van de maand. Tussen de 1e en de 7e van iedere maand is er publiek welkom om naar de vorderingen te komen kijken! De overige dagen kunt u de kinderen zoals afgelopen jaar afzetten en 1,5 uur later weer ophalen! U dient wel bij de bak waar ze rijden aan een tafel te gaan zitten en bij slecht weer maximaal twee volwassenen per kind in de kantine, want anders past het niet ivm de te hanteren 1,5 meter afstand! Het is niet toegestaan om in de stallen bij de poetsplaatsen te blijven kijken.
2 augustus 2021: Inmiddels zijn alle zadels voorzien van veiligheidsbeugels. Veiligheid voor alles!
Archief Archief