Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2022
14 februari 2022: Nieuw zand in de bak! Twee vrachtwagens zand van Karli Scholten. Irene was twee avonden na de lessen in weer en wind het zand in de bak aan het rijden, zodat Jeroen Bleumink het verder met de grote shovel kan verwerken. Laser erbij, heuvels weg werken, veel vlakken en sproeien komende dagen. We kunnen weer een tijdje vooruit!!
27 maart 2022. Drie nieuwe eczeem dekens. Het kost wat maar jeuk is erger dan pijn. Foto momentje nu de nieuwe eczeem dekens nog schoon zijn.
Op 24 maart 2022 Ons ruiterpad/uitloop baan om het zonnepanelen park is vandaag voor het eerst in gebruik genomen. We noemen het, in verband met sommige ervaringen op de vorige baan, maar niet meer “de renbaan”. Voor de zekerheid nog even in kleine groepjes en aan een touwtje, want de struiken die als omheining gaan dienen, moeten nog wel een tijdje groeien voordat dat dicht zit.
13 juni 2022. Pablo gaat verhuizen! Hij gaat in bruikleen naar een manege in Den Haag waar hij in de lease met een pittige jongedame lekker kan doen wat hij geweldig vindt: Springen!! Helaas hebben wij op dit moment niet genoeg “Die Hards” die het aandurven om lekker met hem te springen en te crossen. Van alle rijtjes lessen stap-draf werd hij strontvervelend en angstige of onzekere kinderen liggen er binnen 1 minuut al naast. Verkopen is ook geen optie want we willen het hem niet aandoen dat hij de komende 10 jaar (hij is al 20, maar kan zeker wel 30 of 40 worden) bij een verkeerde ruiter terecht komt om vervolgens weer doorverkocht te worden. Als je echt van hem houdt, niet bang bent, het accepteert dat je er in het begin een paar keer af kan stuiteren, dan kan je alles met hem doen en is het de meest fantastische pony die je maar kunt hebben. We hopen dat hij zijn draai in Den Haag gaat vinden, en mocht het echt niet lukken, dan komt hij gewoon terug als grasmaaier of zo. We houden jullie op de hoogte van zijn avontuur!
9 juni 2022: Aangelopen: TOMMIE. Aangezien de aanloop kat niet gechipt was en hij maar bij ons bleef rondhangen, hebben we hem geadopteerd en Tommie genoemd. Laten chippen en castreren. Staat nog wel op Amivedi, maar wordt lastig zonder chip. Hij is alleen met geen 10 paarden uit de kantine te krijgen, dus hebben we er een kantine kat bij ipv een stalkat. Hij vind de aandacht heerlijk.
Per 1 augustus 2022 heeft Monica Prins na 3,5 jaar afscheid genomen van ons team. Wij wensen haar veel succes in de toekomst en bij haar nieuwe baan. Inmiddels is Romana geslaagd voor de 3 jarige BBL opleiding Bedrijfsleider Paardenhouderij. We zijn super trots! Aansluitend kreeg zij een vast dienstverband en zo op naar een mooie toekomst in de paarden !
Romana
Monica
Overleden: 31 augustus 2022. Happy Angel, Merrie, stokmaat 1.65, Afstamming High Valley. Geb. 13-1-2000. In augustus 2014 ben je bij ons gekomen en vandaag hebben we je op 22 jarige leeftijd moeten laten gaan door ernstige overhoef (artrose) in de voorbenen. Je kon helaas niet meer pijnvrij door het leven. Je bent voor ons 8 jaar lang een ontzettend brave betrouwbare collega op 4 benen geweest en hebt het hier heerlijk gehad tussen de pony's in de groepsstal. In de eerste jaren ben je regelmatig mee geweest naar de FNRS springcompetities en heb je met onze ruiters gesprongen op de Horse Event en op Indoor Brabant. Later heb je veel beginners vertrouwen gegeven met leren rijden en was je super met buitenritten, springen en cross. Rust zacht Happy.
25 augustus 2022. Welkom Carrick Saffron Sue! Sue is een prachtige super brave Connemara merrie uit 2009. Stokmaat 1.52 m. We hopen dat ze zich snel thuis gaat voelen tussen de andere draakjes en dat we nog vele jaren plezier met haar mogen hebben!
15 september 2022. Afscheid Yettfire. Ruin, geboren 2005. Heeft in het verleden gelopen als draver met een sulky. Paspoort naam: YETTFIRE DE FLEUR. Het zit niet mee op dit moment. Na Happy Angel hebben we vandaag helaas ook afscheid moeten nemen van onze draver Yettfire. We wisten inmiddels al een tijd dat zijn benen niet zijn sterkste punt waren en ondanks dat is hij zo goed als nooit kreupel geweest. Drie maanden geleden kreeg hij ineens een dubbele blessure aan hetzelfde been.Twee weken geleden mocht hij weer opgebouwd worden maar het ging binnen een week alweer helemaal fout en hij was er nog slechter aan toe als de eerste keer. Pijnvrij draven was voor hem alleen nog maar een optie op de eeuwige jachtvelden, dus hebben we hem laten gaan, dankbaar voor de 10 jaar dat hij bij ons is geweest. Het was een bijzonder paard, lief, eerlijk, licht autistisch en eigengereid. Hij kon tulten als de beste, een IJslander was er niks bij. Hij is vredig ingeslapen op de kliniek in ons bijzijn. We gaan hem missen. .
Join our team!!! In ons gezellige team hebben we per november 2022 ruimte voor een enthousiaste: Allround instructie medewerker m/v voor 6-9 uur per week en een stalmedewerker m/v voor 8-15 uur per week Op zzp- of contract basis. Een combinatie van beide of een BBL leerling paard of groen gericht, behoort ook tot de mogelijkheden! Instructie is in de na-middag/avond uren, gediplomeerd of in opleiding, voor onze manege groepslessen dressuur en springen. Stalmedewerker in ieder geval voor de zondag, de rest kan in overleg, overdag of avond. Mail naar info@manegezutphen.nl of bel 06 51088218 Ruitersportcentrum Zutphen, Lansinkweg 3, 7207 DG Zutphen. Irene Dijkhuijsen.
Het jaarlijkse weegmoment 2022. Na de vakantie maken de meeste kinderen een groeispurt door en is het voor de pony’s en paarden belangrijk om te weten of iedereen nog wel op de juiste maat pony rijdt of misschien wel de overstap naar een paard gaat maken! Op de eerste lesdag van oktober, de 1e t/m de 7e, zullen we dan ook weer het jaarlijkse weegmoment houden. Aangezien het dan tevens kijkdag is, kunnen de ouders er bij zijn als ze dit willen. Op het ruitergewicht komt nog ongeveer 5 kilo bij, voor het zadel. De meeste van onze paarden zijn inmiddels 17+, super braaf en goede leermeesters, waar we nog heel lang mee willen samenwerken. We hopen dan ook op jullie begrip en medewerking! Het team van Ruitersportcentrum Zutphen.
Twee Ponydagkamp-dagen in de herfstvakantie! Op dinsdag 25 en vrijdag 28 oktober 2022 organiseren we weer twee gezellige ponydagkamp-dagen op de manege van 10.00 tot 16.00 uur. Om iedereen een kans te geven om een dag mee te doen kun je voor één van de twee dagen inschrijven. Wanneer je graag twee dagen wil komen, noteren we dat en als er nog een plaats over is op die extra dag, kunnen we je indelen. Je krijgt een uur les, er worden spelletjes gedaan met en zonder pony. Je mag lekker poetsen en knuffelen, er is hoefijzer- en muffin versieren. We eten frietjes voor lunch. De hele dag tussen de pony’s en paarden. Hoe leuk is dat! De kosten zijn € 50,00 per dag, inclusief eten en drinken. Opgeven kan via de app bij Irene op 06 51088218
November 9, 2022. Het Bixie en Friends Pakket van de KNHS/FNRS. Sinds enige tijd ontvangen de startende kinderen tussen de 7 en 11 jaar wanneer ze na een proefmaand ponyclubkids doorgaan, een Bixie & friends pakket. Dit is een hartstikke leuk nieuw concept van de KNRS/FNRS, waarbij de kinderen stempels en diploma's kunnen verzamelen, wat enorm stimulerend werkt! Voor de liefhebbers is het leerboek Bixie & friends te koop. Om hier met de kinderen aktief mee aan de gang te kunnen, is het handiger dat wij de paspoorten op de manege bewaren. Het verzoek is dan ook om het paspoort bij de eerstvolgende les mee te geven! Ruiters tot 11 jaar die een 'gewoon' paspoort hebben gekregen maar toch liever nog een tijdje een Bixie paspoort willen, kunnen dit aanvragen bij de KNHS. Er zijn waarschijnlijk wel kosten aan verbonden om een extra paspoort aan te vragen. Tegen de tijd dat ze het kinderachtig gaan vinden, is het om te zetten naar een gewoon ruiterpaspoort. Dat kan via ledenservice@knhs.nl
Uitslagen dressuur 6 november 2022 en (tussen)stand clubkampioenschap Klik hier voor de dressuur uitslagen van 6 november 2022. Klik hier voor de (tussen)stand in het clubkampioenschap. Gefeliciteerd! Xanthé Croes is hierbij clubkampioen dressuur geworden.
18 december 2022 De clubkampioenschappen springen en allround verliepen door de plotselinge vorst niet helemaal volgens plan. Harde inrijbak, frisse paarden en pony’s, ruiters verstijfd van de kou. Iedereen zat op een bommetje dus in verband met de veiligheid van ruiter en paard besloten we om het wedstrijd element eruit te halen, de clubkampioenschappen in de voorjaar af te maken en een rondje oefen springen onder begeleiding te doen, omdat iedereen al helemaal kant en klaar stond in de te leuke outfits. Na afloop gezellig aan de glühwein en bittergarnituur!
Clubkampioenen 2022: Xanthé Croes, dressuur Roos Brouwer, springen en allround. Van harte gefeliciteerd!
Archief Archief