Ruitersport Centrum Zutphen
Bouw rijhallen Manege Zutphen
Na vijf jaar een succesvolle manege te hebben gerund in Baak (Gld), besloten Irene en Bert-Jan in 2013 om de hele manege te verhuizen naar het buiten gebied van Zutphen, waar zij inmiddels ook een grote woon boerderij hadden betrokken. Natuurlijk ging er veel noeste arbeid in 2013 aan vooraf om het complex en de stallen in orde te maken voor de verhuizing. In april 2014 was het dan zover. Op Goede Vrijdag en Pasen zijn alle 30 paarden en pony’s over gebracht naar hun nieuwe ruime stallen en de sappig groene weiden aan de Lansinkweg 3. Voor foto’s en een verslag van de verhuizing, klik HIER. Maar er waren nog geen overdekte rij hallen! Gedurende de hele zomer werd er gereden in de buiten bakken onder alle weersomstandigheden. Inmiddels gingen de onderhandelingen met de Gemeente en de Bank onverminderd voort over de bouw vergunningen en de financiering.
Zoals de Paasdagen van 2014 gevierd konden worden in de nieuwe manege, zo kreeg Irene in december 2014 het mooie Kerst cadeau dat alle vergunningen waren verleend, dat de financiering rond was en dat er kon worden begonnen met de bouw van de twee nieuwe rij hallen. Gedurende de feestelijke maand december zal het dus nog wat rommelig zijn wegens bouw werkzaamheden, maar er wordt met volle kracht gewerkt. In het nieuwe jaar hopen wij een prachtige FNRS manege te kunnen openen met alle voorzieningen.
De fundering wordt gelegd
De kantine krijgt vorm
De longeer cirkel is al klaar.
Veel regen…
De eerste rijhal
17 december 2014: Twee rijhallen
18 december 2014
Overkapping centrale deel
Veel werk voor Bert-Jan
23 december, het dak zit op de 1e rijhal
25 december: twee overkapte rijhallen
Paar bollen zand erin
Ook in de buitenbak
6 januari: de beschotting
10 januari: er is iicht!
13 januari: eerste proefritten in de (nog open) nieuwe rijhal
Damwanden worden aangebracht
Doorzichtig aan de kopse kant ter behoud van het uitzicht.
18 januari: De eerste rijhal is afgedicht en beschikbaar voor de lessen.
20 januari: de tweede rijhal is bijna klaar.
3 februari 2015: De tweede rijhal is nu ook gebruiksklaar
Oefenen met het jury hok
Maart 2015: Volop in gebuik
Twee overdekte (binnen) rijhallen (20m bij 40m) en een buitenrijbaan (20m bij 40m)
In september 2015 werd er in beide rijhallen een verbeterde bodem aangebracht
Een voorbeeld van het gebruik van beide rij hallen: Rechts wordt ingereden, voordat de deelnemers aan de competitie “Oefenspringen” links hun parcours afleggen (22 nov. 2015).Klik op de video
De paarden krijgen voldoende tijd om te relaxen
Februari 2016: We zijn inmiddels een jaar verder op onze locatie in het buitengebied van Zutphen en nu al flink aan het groeien met les- en leaseklanten, dus gaan we uitbreiden. We gaan loopstallen splitsen, paarden en pony’s indien mogelijk gezellig samen voegen in een grote loopstal. Tevens wordt de zadelkamer 12 m 2 groter gemaakt
April 2016: nog even een verfje voor de open dag op 24 april.
En op 21 april 2016 kende de FNRS de vierde ster toe aan Ruitersport Centrum Zutphen! Keihard voor gewerkt door Irene Dijkhuijsen en Bert-Jan Wijs en voorlopig nog niet klaar met de afwerking, maar dit is wel een welkome opkikker! Begonnen met twee sterren in Baak, gegroeid van drie naar vier (van de vijf). Trots op Lonneke van Roon, Kirstin Hondelink, Shauni Scholten, Lisa Scheerder, Marjan Schooltink, en Anoeshka van Dijk!! Onze manege bestaat op 30 april 2016 zeven jaar, waarvan vijf jaar in Baak en twee jaar in Zutphen.
Augustus 2016: De nieuwe sproei installatie werkt perfect!! Geen gedoe met tuinslangen meer en geen natte plek in het midden.
In september 2016 waren we in staat om nog meer grond rond onze manege te kopen.
De foto links beneden geeft aan hoe het terrein er vroeger uitzag toen het nog een paardenfokkerij van de familie Loman was. De foto rechts beneden laat de huidige situatie zien als Ruitersport Centrum Zutphen in 2016. Met dank aan www.drone-makelaars.nl.
Een prachtige manege met ruime rijhallen, grote loopstallen en veel weidegrond er omheen.
In januari 2018 werd het zand in beide rij hallen ververst.
Archief Archief