Ruitersport Centrum Zutphen
Archief 2020
5 maart 2020. Jaarlijkse zadel check door Irma Wormgoor van de Olde Hietmaat. Alles wordt weer nagekeken, vernieuwd en opgevuld waar nodig. Alle vier- benige collega's weer een passend comfortabel zadel. Ook dat hoort bij veiligheid en dierenwelzijn!
15 maart 2020: Belangrijk bericht!!!! In verband met de uitbraak van het COVID-19 (Corona) virus, worden op last van de overheid vanaf vandaag (tot 28 april) alle groeps- en privé lessen afgelast, ook de geboekte kinderfeestjes! Het is dus niet mogelijk om naar de manege te komen! We werken per dag met een zo klein mogelijk aantal mensen, verspreid over de dag en avond om de paarden te verzorgen en te bewegen. Het FNRS springen wordt verschoven naar de volgende spring datum: maandag 1 juni 2020 (2e pinksterdag). We houden jullie op de hoogte via onze Facebook pagina en website www.manegezutphen.nl. We gaan roeien met de riemen die we hebben en heel hard duimen dat het virus na 28 april onder controle is. Team Ruitersportcentrum Zutphen
Maart, april: Corona virus 2020: Een aantal weken een lege manege. De tijd werd gebruikt om extra schoon te maken en achterstallig onderhoud weg te werken. Irene, Romana en Bridget maakten voor de ruiters thuis een paar leuke vlogs over wat ze zoal aan het doen waren, terwijl de paarden lekker buiten in de wei liepen. Romana leerde shovel rijden. De mesthoop werd geleegd, er kwam nieuw zand in alle rijbakken en de longeercirkel, er werden nieuwe palen geslagen voor de omheining, het houtwerk werd gebeitst, de muren geschilderd, de stallen uitgespoten en nieuw vlas erin. Natuurlijk moesten de (42!) paarden/ pony’s ook bereden worden, voor de broodnodige beweging. De mensen werkten zich rot en de paarden genoten van het lente zonnetje buiten en wisten van niets. Voor de ruiters die hun verjaardagsfeestje moesten missen, stuurde Irene op afstand een verrassing op en ze hield de ruiters via Facebook op de hoogte van het wel en wee van de manege en de paarden/pony’s.
We gaan weer beginnen per 29 april 2020!! Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar zonder de 1,5 meter en jeugd 13 t/m 18 jaar met de 1,5 meter afstand regel weer paardrijden in de buitenlucht. De door het NOC + NSF aangeboden protocollen hebben wij voor ons bedrijf op maat gemaakt. Dit protocol kunt u HIER in zijn geheel lezen. Hierdoor kunnen wij op een verantwoorde manier weer starten met de lessen. De pension- en lease klanten hebben deze protocollen al per mail ontvangen. De inhaallessen zijn voor deze groep niet van toepassing.
We zijn van start! Het verloopt vloeiend en rustig met max 8 leskinderen per uur. De pony’s worden weer volop geknuffeld en gepoetst en er wordt weer heerlijk gereden!
Jaaaaaahhhh, de volwassenen mogen vanaf maandag 11 mei 2020 ook weer starten met de lessen in de buitenbak! En de ponykampen in de zomer vakantie kunnen ook door gaan! Geef je op tijd op voor de hele week of 3 dagen met slapen, of de dagkampen. Want vol is vol. Vanaf 1 juli mogen de ouders weer mee om vanuit de kantine onder het genot van een kopje koffie naar de les te komen kijken! We hanteren dan wel 1 begeleider per kind zodat we de 1, 5 m afstand in acht kunnen nemen en bij klachten moet u thuisblijven. Tot 1 september mogen er geen wedstrijden verreden worden maar wel beoordelings- en meet momenten voor promotie punten. Eind juni starten we met een FNRS spring beoordelings moment.
STIENTJE, New Forest C pony, Merrie, geboren in 2009. Juni 2020: Vandaag hebben we onze lieve Stientje naar haar nieuwe huisje gebracht. Afgelopen winter kreeg ze ineens weer last van headshaken, waardoor ze niet meer fijn in de lessen kon lopen. De lease van Charlotte zou toch stoppen binnenkort omdat ze er uit groeit, dus is deze oplossing perfect voor haar! In de wei heeft ze er vooralsnog geen last van en nu hebben wij een fijn adres gevonden met veel weidegang waar ze een veulentje met haar willen fokken. Ze is er nog jong genoeg voor en heeft namelijk een heel goed New Forest papier!
9 juni 2020: Yeahhhhh Bridget Overmulder is ook geslaagd! Ze rondt deze maand haar stage jaar bij ons af en komt per 1 juli in dienst bij ons! We verheugen ons op een lange fijne samenwerking!
1 juli 2020: Vandaag heeft Ashley van Dongen haar stage periode bij ons afgesloten. Ashley, dank je wel voor je inzet en heel veel succes verder met je opleiding!
KACERMA. 7 juli 2020. Irene: Mijn eerste eigen paard en allerliefste paardenvriendinnetje Kacerma is er niet meer. Het eten en dik houden was al een dingetje de laatste tijd en vanmorgen wilde ze haar slobber en appeltje ook al niet meer. Met 28 jaar is het dan ook wel goed. Rust zacht lieve Kas. Once in a lifetime horse. Buurvrouw Viv bedankt voor de liefdevolle verzorging tijdens haar pensioen.
11 augustus 2020. Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van onze trouwe Vinnie (voluit: Gravin van de Baakse Hoeve). We hebben haar 11 jaar geleden als pup gekregen toen de manege nog in Baak gevestigd was. 2020 is een moeilijk jaar voor ons. Haar zoon Rebel is nog bij ons en bewaakt de manege samen met Sjarrel.
16 september 2020: De rijbanen zijn weer voorzien van een nieuwe laag zand en samen met Jeroen Bleumink van hoveniersbedrijf Bleumink alles weer mooi vlak gemaakt! Klaar voor het winterseizoen.
September 2020. Onze stagiaires voor het komend schooljaar: Romee doet de Bol opleiding Dierverzorging en Lucas de Bol de opleiding Bedrijfsleider paardenhouderij. Tevens doet hij binnenkort examen voor de opleiding tot aspirant instructeur. Romee is naast haar blokstages bij ons te vinden op donderdag en vrijdag en Lucas komt ons team op woensdag versterken! Welkom en we hopen dat jullie een leerzame tijd bij ons zullen hebben!
Wilt u de avonturen van de kinderen in 2020 nog eens nalezen: klik HIER. En voor de dagponykampen 2020, klik HIER.
Archief Archief