Ruitersport Centrum Zutphen
Nieuwsbrieven in 2022
Nieuwsbrief juni 2022. Het zomer kwartaal staat weer voor deur met daarbij de vakantie periode. Omdat een pony geen judomat is die in de kast wordt gegooid waarna de deur op slot kan, gaan de lessen in de zomervakantie gewoon door. De pony’s eten en poepen in de vakantie ook door, moeten in beweging blijven en verzorgd worden. Iedereen mag 2 lessen inhalen. De lessen doneren als extra vrij uurtje aan je lievelingspony kan natuurlijk ook! Hier en daar zullen er aan de hand van de vakantieopgave wel wat lessen samengevoegd gaan worden. Indien dit op uw les van toepassing is, ontvangt u hier een persoonlijke app over. Met 600 inhaal lessen kunnen we het logistiek en qua paardenwelzijn alleen verwerken onder de volgende regels. We hebben iedereen ook al persoonlijk een app gestuurd om de vakantie door te geven, bij deze de laatste reminder! We dienen uiterlijk 25 juni uw vakantieopgave te hebben ontvangen per mail of app. De inhaallessen kunnen alleen plaatsvinden in juli en augustus. Per omgaande ontvangt u dan van ons de opties voor de inhaallessen. Afgemelde inhaallessen kunnen niet nog een keer ingehaald worden. Ingeplande inhaallessen kunnen niet verschoven worden. U kunt dus alleen inhalen wanneer u daadwerkelijk weg gaat met vakantie en dit voor 25 juni is doorgegeven! De opties voor de inhaallessen zijn geldig tot 30 juni. Daarna vervalt de mogelijkheid tot inhalen. De ponykampen gaan in de zomer ook weer van start. Super gezellige en leerzame weken van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00 waarin de kinderen veel rijden, knuffelen en poetsen. Daarnaast gaan ze (afgestemd op het nivo van de kinderen) spelletjes doen met en zonder de pony’s, voltige, working equitation, natural horsemanship, zonder zadel rijden, springen, vrijheidsdressuur en met mooi weer zelfs zwemmen met de pony’s. Bijna alle facetten van de paardensport komt langs die week! Er zijn nog genoeg plaatsen vrij in de 2e week van de vakantie, van maandag 18 t/m vrijdag 22 juli en nog enkele plaatsen in de laatste week van de vakantie van maandag 15 t/m vrijdag 19 augustus. De kosten voor een week dagkamp zijn € 250,00 incl. eten en drinken. Omdat we met een weekprogramma werken, is het in deze weken niet mogelijk om losse dagen te boeken. We zullen iedereen per doelgroep ook nog een appje sturen voor de ponykampen! De 2 kampweken met slapen zitten al helemaal vol! Via de website (hier) kunt u uw kind opgeven voor de zomer kampen! We wensen iedereen een fijne zomer! Team Ruitersportcentrum Zutphen.
Nieuwsbrief september 2022 Afgelopen jaar zijn we tegen een behoorlijk aantal dingen aangelopen die ons er toe hebben doen besluiten om de bedrijfsvoering daarop aan te passen. Per januari jl zijn de prijzen van de maand- en kwartaalkaarten minimaal omhoog gegaan. Het kwam neer op ongeveer € 1,00 verhoging per maand. In maart begonnen de benzine en diesel prijzen te stijgen waardoor onze kosten ook hoger werden. Alle leveranciers berekenen sinds die tijd een diesel/benzine toeslag. Daar bovenop komen ook de stijgende energie kosten en de stijging van de paardenmarkt die, net als de huizenmarkt, belachelijk is gestegen waardoor er geen betaalbare geschikte manege pony meer te vinden is. Dat houdt in dat we zuinig moeten zijn op onze inmiddels al wat oudere brave paarden en pony’s, zodat ze nog een paar jaartjes mee kunnen om de kinderen veilig te leren en te laten paardrijden. Voornamelijk de warme zomerperiode is een aanslag op het welzijn van de pony’s en paarden. Door de drukke ponykamp weken en alle inhaallessen van de zomervakantie draaien we op volle kracht in deze warme periode en komen de pony’s en paarden (en de medewerksters) niet aan opladen toe, wat uiteindelijk een keer zijn tol gaat eisen. We zien ons genoodzaakt om alle gestegen kosten door te berekenen aan de klant. We willen het echter ook financieel toegankelijk houden voor iedereen en niet terug vallen naar een elite sport. Daarom hebben wij besloten om géén prijsverhoging door te voeren maar de lesvoorwaarden aan te passen en het aantal lessen te baseren op 45 lessen per jaar. We stoppen met ingang van oktober 2022 met de inhaal lessen van nationale feestdagen en vanaf 2023 ook met de 2 inhaallessen van de zomervakantie. Dat scheelt voor de pony’s al heel veel extra uren die ze moeten lopen. We lossen daarmee direkt ook het personeelstekort op in de vakantie periode zodat de medewerksters en de pony’s en paarden van een welverdiende vakantie kunnen genieten en zich weer kunnen opladen voor een nieuw seizoen vol lessen, wedstrijden en pony(dag)kampen. De jaarcontributie is vanaf 1 januari 2023 gebaseerd op 45 lessen per jaar en kan betaald worden per maand of kwartaal (zie de tarievenlijst 2023). Bijna alle jeugdsporten hebben een zomerstop en geven geen lessen in de school vakanties. Wij draaien wel 52 weken per jaar maar het geeft ons de mogelijkheid om, indien nodig, lessen te cancelen bij extreme (weers) omstandigheden, feestdagen of andere calamiteiten. We zijn ons bewust dat er altijd 2 feestdagen op maandag vallen. Wanneer in dat jaar dan ook nog de Kerst en Nieuwjaarsdag op maandag vallen, zullen we met een alternatief komen en de lessen op 2e Paas en Pinksterdag naar de ochtend verplaatsen. We vertrouwen erop dat u zich kunt vinden in bovenstaande. Zo niet bieden we u de mogelijkheid per oktober, zonder inachtneming van de opzegtermijn, op te zeggen, wat we uiteraard zeer jammer zouden vinden. Team Ruitersportcentrum Zutphen.
Nieuwsbrief december 2022. De laatste maand van het jaar loopt inmiddels op zijn eind en het is drukker dan druk. Door de extra werkzaamheden tijdens de vorst periode, zijn we dit keer wat later met de reminder voor het nieuwe kwartaal en de nieuwsbrief. We krijgen nog steeds veel vragen over de inhaallessen voor de Kerst en Oudjaar. De nieuwe regeling dat de lessen van de feestdagen en zomervakantie niet meer ingehaald kunnen worden, is per oktober ingegaan. Voor de goede orde voegen we nogmaals de nieuwsbrief van september 2022 en de nieuwe lesvoorwaarden bij de mail. Gedurende de Kerstvakantie gaan de lessen gewoon door. We horen het wel graag wanneer u afwezig bent, zodat we de pony’s optimaal kunnen indelen. 2e Kerstdag, maandag 26 december zijn er geen lessen. Voor wat betreft de lessen op Oudjaarsdag hebben de ouders persoonlijk een appje ontvangen over de lessen na 12.00 uur die niet doorgaan. Per januari 2023 gaat Kiky ons helaas verlaten. Ze heeft gekozen voor een werk/leerbaan in de zorg. We wensen haar veel succes en gaan haar missen in ons team. Zaterdag 6 januari zal haar laatste werkdag zijn. Komende week gaan we in gesprek met een enthousiaste jonge instructrice en hopen met haar weer compleet te zijn vanaf januari 2023. In de Kerstvakantie organiseren we op dinsdag 3 januari en vrijdag 6 januari 2023 weer gezellige ponydagkamp dagen van 10.00-16.00 uur. Dit is inclusief een les, eten en drinken. De kosten voor deze super gezellige dag vol paarden plezier zijn € 50,00 per dag. Opgeven kan bij Irene via de app 06-42044840. In de loop van januari volgt de nieuwe wedstrijd kalender. Omdat we zondag 18 december door de vorst de laatste springwedstrijd voor het clubkampioenschap niet konden rijden, zal er een nieuwe datum geprikt gaan worden om het kampioenschap 2022 af te ronden. Hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2023 ! Namens het hele team van Ruitersportcentrum Zutphen
Archief Archief